Midsommar i Dalarna

Om du inte har firat midsommar i Dalarna någon gång har du verkligen en upplevelse att se fram emot. Boka in dig på hotell Tällberg och ta dig någon mil söderut till Leksand och midsommarfirandet i ”Gropen” inne i samhället. Här samlas tusentals dalmasar och dalkullor tillsammans med turister för att beskåda resningen av midsommar stången. Till tonerna av klassisk folkmusik och publikens hejarop reses midsommarstången en liten bit i taget. Ta med fikakorg för processen tar en stund. Utsikten från Björkberget är magnifik och våfflorna går inte av för hackor de heller. Känner du något svepa förbi armen medan du äter kan det vara mörksuggan som är ute för att ställa till med något. Detta mytologiska väsen som många i Dalarna talar om men som ingen har sett. Mörksuggan sägs vara vis och den kunskap som verkar i tystnaden är hennes hemlighet. Att tillbringa midsommar i Dalarna är som att befinna sig i enda stor folkmusikfestival.

Midsommar i Dalarna är något speciellt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Musikfestival.nu

#musikfestival på Twitter