Att tänka på under festivalen

När du åker på festival finns det en del saker du bör tänka på. Om du bor på festivalområdet eller i ett tält på en campingplats får du räkna med att livet du kommer att leva under dessa dagar kommer att vara ganska primitivt. Tänk på att nätterna blir kalla trots att dagarna är varma. Var därför noga med att även packa ner varma kläder.

Tänk på att det alltid är hög volym på spelningarna. Ett hett tips är att ha med sig öronproppar för att inte skada hörseln. Det är alltid väldigt mycket folk på festivaler och trängsel är att räkna med. Försök att alltid hålla ett öga på dina kamrater och om ni tappar bort varandra är det ett bra alternativ att bestämma en mötesplats så att ni lätt hittar varandra igen. Var noga med att fylla på ordentligt med vätska. Ifall solen skiner blir det varmt och man svettas mycket. Därför kan det vara bra att ha med sig en flaska med vatten vart man än går så man inte riskerar att bli uttorkad. Var försiktig med alkoholintaget. När du dricker mycket alkohol torkar du ut kroppen och om du inte fyller på ordentligt med vatten och mat kan det vara rent ut sagt farligt. Alkohol gör så att ditt omdöme försämras och på en festival vill du gärna ha omdömet i behåll.

En annan bra sak att ha koll på är vart alla nödutgångar finns utifall det skulle ske en olyckshändelse. Börjar det till exempel brinna så är det bra att kunna ta sig ut så snabbt som möjligt. Var försiktig vid din campingplats när du använder eld. Är det varma sommardagar är det stor risk att det börjar brinna om man inte är försiktig. Se även över saker som lätt fattar eld. Bara för att du är försiktig behöver det inte betyda att alla andra är det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Musikfestival.nu