Tält eller hotell?

För den som åker iväg på en regelrätt campingfestival, som till exempel Roskilde eller Emmaboda, är boende i tält oftast en del av upplevelsen. Är man i de sena tonåren är det här oftast ingen stor grej utan man tar för givet att den enda boendeformen är att campa på festivalområdet. Många som blivit lite äldre eller som inte är så förtjusta i att vakna av att en berusad granne kissar på den sida av tältet man sover på kan dock ibland känna att det vore skönt att bo utanför festivalområdet.

Lertält

Men kan man verkligen få den rätta festivalkänslan om man inte bor på området och upplever festivalen under varenda sekund på dygnet? Det är lätt att känna att det här med att hamna i långa dryckessessioner eller djupa diskussioner med gruppen i granntältet, att överhuvudtaget inte sova, också är en viktig del av festivalupplevelsen. Det är inte bara banden. Åker man till ett hotell och sover missar man ju detta.

hotell

Fördelarna med att bo på hotell är dock många. För det först får du en god natts sömn och möjlighet att duscha. Efter fem dagar av att dela ett tremanstält med fyra personer kan detta framstå som den ultimata lyxen. Samtidigt minskar risken att du tröttnar på festivalen i förtid. Är du den typen av person som endast tolererar stora folkmassor under en begränsad tid, kan en hotellvistelse definitivt vara något som gör att du inte förlorar förståndet innan festivalen är över.

Vad som passar bäst varierar från person till person. Du måste inte känna att du är tvungen att välja det ena eller det andra alternativet om det inte passar dig personligen. Hatar du tält och att dela med andra människor får du förmodligen ut mer av ditt festivalbesök om du bor på hotell.

Sedan är det ju möjligt att bo på campingen fast i husbil eller buss eller något annat mer bekvämt. Det kan också vara ett alternativ att överväga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Musikfestival.nu