Kategoriarkiv: Uncategorized

Musikfestivaler på vintern?

Festivaler är något jag alltid prioriterat högt. Det innebär att det blir en av alla årets viktiga utgifter, tillsammans med saker som mat, elektronik av olika slag, möbler och transport. Det gäller att kunna prioritera festivaler tillräckligt och vara duktig på att spara ihop en festivalbudget, annars är det tufft att befinna sig på årets bästa festivaler! Jag gillar att besöka sommarens festivaler men sommaren är bara några månader per år och det gör att jag får längta väldigt länge tills nästa års festivaler. Det får mig att ställa frågan ” finns det musikfestivaler på vintern?”. Jag känner till att det finns uteställen med liveframträdanden och liknande. Jag känner även till att det finns mindre arrangerade event med framförallt elektronisk musik men jag undrar om det finns någon riktigt stor festival på vintern som kan jämföras med de festivalerna som pågår under sommaren. Finns det i Sverige eller ska jag behöva fly landet när längtan är för stor?

Festival på vintern?

Way Out West 2017

Det finns några saker som är nödvändiga, som att byta luftfilter till bilen, och sedan finns det sådant som bara är roligt. Jag har haft en förkärlek till festivaler i många år men jag undrar om Way Out West 2017 inte toppar alla andra festivalupplevelser hittills. Självklart berodde mycket på vädret och det glada sällskapet jag var del utav, men i slutändan var det ändå musikerna som lyckades med konststycket att ta kvällarna till en ny nivå. Av mina tre proppfyllda festivaldagar så har jag tre favoritakter som jag vill dela med mig av. På torsdagen såg vi El Perro del Mar, en helt magisk konsert som fyllde kroppen med glädje. På fredagen Rebecca och Fiona för feststämningen och på lördag så stod Band of Horses för årets mest minnesvärda konsert. Älskar att gå på festival och ser fram emot massor av år med fest, musik och fylla!

Festival är alltid kul

Airbnb på festivaler

Finns det något bättre än att känna solen steka mot huden när man sitter utanför ett tält med sina bästa vänner och väntar på nästa festivalkonsert? Jag vet inte hur många festivaler jag varit på under de senaste åren men det blir aldrig gammalt. Jag känner dock att jag börjar bli lite för gammal för att bo i ett tält och det var jag inte ensam om när jag pratade med mina vänner i våras inför festivalsommaren. Det var någon som nämnde Airbnb som alternativ och det är ju egentligen ett riktigt bra alternativ men jag har en vän som efter Way Out West blev så kär i staden att hon bestämde sig för att flytta till västkusten. Hon har anlitat en fastighetsmäklare i Göteborg för att hitta ett boende, då kan jag bo där nästa år! Festivalåret 2018 ser redan onekligen riktigt bra ut!

Hyra Airbnb inför festivalsommaren

Midsommar i Dalarna

Om du inte har firat midsommar i Dalarna någon gång har du verkligen en upplevelse att se fram emot. Boka in dig på hotell Tällberg och ta dig någon mil söderut till Leksand och midsommarfirandet i ”Gropen” inne i samhället. Här samlas tusentals dalmasar och dalkullor tillsammans med turister för att beskåda resningen av midsommar stången. Till tonerna av klassisk folkmusik och publikens hejarop reses midsommarstången en liten bit i taget. Ta med fikakorg för processen tar en stund. Utsikten från Björkberget är magnifik och våfflorna går inte av för hackor de heller. Känner du något svepa förbi armen medan du äter kan det vara mörksuggan som är ute för att ställa till med något. Detta mytologiska väsen som många i Dalarna talar om men som ingen har sett. Mörksuggan sägs vara vis och den kunskap som verkar i tystnaden är hennes hemlighet. Att tillbringa midsommar i Dalarna är som att befinna sig i enda stor folkmusikfestival.

Midsommar i Dalarna är något speciellt.

Kompisar i kläm…

En polare ringde mig idag och kretsade som katten kring het gröt. Jag lät honom prata på för jag fattade att det var nåt på gång. Det är inte alltid lätt det här med att behöva be om hjälp från andra. Ibland måste man lyssna för att kunna förstå. Och jag lyssnade. Till sist kröp det fram.

Kompisen ville bara lätta sitt hjärta då han under lång tid försörjt sig på smslån och sånt och nu vill han ta sig ur det ekorrhjulet. Det ena efter det andra. Från början var det tänkt att ta sig ur en dålig ekonomisk situation, men det var så enkelt och ingen hindrade honom att ta nya lån.

Han vet att jag har lånat snabba pengar när jag plötsligt hamnat i prekära situationer…. Så därför frågade han mig hur jag har gjort och gör. Jag sa som det var, att visst kan man hamna i en situation som man inte har kontroll över. Det har faktiskt hänt att två oförutsägbara händelser har inträffat samtidigt… Typ att bilen brakar samman samtidigt som hyran för lokalen som man ska ha nyårsfesten i ska pröjsas…. Ja, vet man då att det är snabbt löst med ett telefonsamtal så är det problemet ur världen. Jag har lärt mig att inte låna till after worken med polarna…

Äsch, det löser sig. Det handlar bara om att ta första steget. Polaren, jag finns här om du vill prata mer.

Mycket klart men mer att komma

Nu har några av de största festivalerna gått av stapeln. Både Bråvalla, Peace and love 360 och Summerburst har storskrällt och vi ser alla fram emot nästa sommar med dessa fantastiska festivaler på schemat och vi vill gärna veta vad de har att erbjuda.

Trots att många bra festivaler har kommit till sitt slut tar inte sommaren slut där. Det är dags att ladda alla bilbatterier, packa ihop tältet och dra på sig kepan, det finns fler härliga festivaler att ta del av! Rockoff festival, Emmabodafestivalen, Getaway rock festival och Way out West är bara några festivaler värda att nämna som vi fortfarande har kvar att se fram emot. Och med Outkasts återförening och enda spelning i Sverige på Way out West är det en festival man bara inte får missa.