Kategoriarkiv: vardagsliv

Man lär så länge man lever

Jag kan inte låta blir utan att förvånas över vilka otroligt uppfinningsrika människor det finns. Vilket gör att jag nog aldrig kommer att sluta förvånas…. Idag var jag på kontroll på ortopeden, har ett knä som opererats ett par gånger så hade en efterkontroll på det, och brukar alltid träffa en och samma läkare. Men idag fick jag träffa en annan läkare eftersom han som normalt kollar upp mitt knä har fått jobb i Malmö.

hyrläkare

Så medan de väntar på att kunna anställa en annan läkare så använde de sig av en konsultläkare. Hur coolt är inte det?! Vet ju att många företag använder sig av konsulter när de behöver mer resurser under en period och liknande. Men hade ingen aning om att man kunde göra samma sak med läkare. Fast det är ju rätt logiskt nu när jag tänker på det. De gör ju exakt samma sak oavsett var de är. På så sätt borde det ju inte bli/vara lika stor vårdbrist på vissa ställen om man använder sig av detta systemet eller hur? Som sagt, man lär så länge man lever :)

 

Kolhydratladdar

Jag försöker verkligen att tänka på att inte äta så mycket kolhydrater, har ju förstått att det inte är bra för vikten 😉 Men dag blir det amerikanska pannkakor till frukost och massa lönnsirap till det. En mäklare i Ängelholm har ju sålt en fantastisk lägenhet till polaren så har lovat att hjälpa honom flytta idag. Så då måste man ju ha massa energi – dvs kolhydrater 😉

Borde kanske köpa broddar och sätta en kudde på rumpan också. December är verkligen inte rätt månad att flytta i känns det som. Snö, slask och kallt är enligt mig inte de bästa förutsättningarna att flytta. Men vad gör man inte som sjysst polare som man är 😉

Kommer dock inte att ta på mig att bära något som är ömtåligt för jag vill inte halka på någon isfläck och ha sönder någon värdefull servis eller något som han fått av en gammal farmor. Nej, kommer sikta in mig på robusta saker – wish me luck!

flytta i snö

 

Söndagssysslor!

tvätt

Tjenare allihop!

Idag är det söndag och jag har haft fullt upp. Jag har verkligen haft en sån typsik söndag med sysslor här hemma. det började med att jag tvättade bilen, sen tvättade jag alla fönster och spolade av balkongen. Det är sånt som jag gärna gör innan det blir slaskigt och isigt ute, så har man det gjort en sista gång innan våren kommer. Just nu sitter jag och gör en beställning på mathem för veckans måltider, förhoppningsvis kan de komma redan i morgonbitti. Jag känner mig nästan för produktiv idag, efter jag lagt beställningen på maten så ska jag nog bara ligga i soffan och surfa resten av kvällen. Så jag väger upp med lite lathet idag också. Haha! Vad gör ni idag?

Nu kör vi, oktober !

hay

Jag har en känsla av att den här hösten faktiskt kommer bli sjukt bra, det känns som om det inte kommer bli ett lika dystert mörkt halvår som det brukar vara, Jag berättar mer senare, när allting är lite mer säkert. Det är stora grejer på gång, vill jag lova!

Höstlasagne!

Halloj allihop!

Hur står det till med er? Har ni kommit in i höstrutinerna ännu? Jag har alltid svårt att komma in i rutinerna efter sommaren då jag egentligen inte vill. Haha, det är mitt undermedvetna som bråkar, tror jag! För jag vill ju klart egentligen sluta lida av det, men jag är liksom inte redo till 100% att släppa sommaren. Men jag försöker fokusera på det härliga med hösten, som mammas lasagne, som hon alltid lagar ofta när det är kallt ute. Dessutom får jag ju alltid med mig jättemycket hem så jag har till lunch på jobbet. I går lagade hon det för första gången i år och det blir bara bättre och bättre! Har ni några typiska höstsaker som kan ljusa upp mörkret lite? Behöver tips!

las

Sommarens slut!

Tjabba allihop!

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut för detta året också. Alltid lika bittert när man vet att man har typ ett halvår av mörker och jobb framför sig.. Min sommaren har verkligen inte varit någon besvikelse, så jag ska nog kunna överleva vintern på minnena från den här sommaren. Way out West var en riktig succé som verkligen var ett bra avslut på sommarens alla fester, men jag blev dock sjuk samma jag som jag åkte dit. Kanske inte det mest ultimata, men jag bet ihop och blev sängliggande när jag kom hem i stället. Man kan ju inte sjuka sig från årets sista festival.

Har ni haft en bra sommar?

way

 

Semesterdags!

juu

Nu går jag på semester på fredag och jag är så ruskigt redo för att slippa alarmklockan, måsten och allt annat som hör vardagen till. Nu ska det drickas öl, solas, badas och gå på konserter!

Äntligen! 

Lyckad midsommar!

Tjenare allihop!

Hur hade ni det i helgen? Var midsommar precis vad ni ville? Min blev helt galen! Bra galen, så klart, men helt galen. Tror inte vi kom i säng förens vid åtta på morgonen och det är ju tecken om något på att det var en ruskigt rolig fest. Vi hade jobbat ihop en så galen 5-kamp dessutom som verkligen var utmanande även för de nyktra. Haha! Vad gjorde ni? Inga skador av lekar eller så, va? Vi hade en som stukade foten, men det var bara otur. Det var nämligen mellan två grenar, så man kan inte skylla på oss som ordnade dem. Nu är det jobb en vecka till sen min efterlängtade semester. Det var osäkert när jag skulle få ha den i år så fick reda på det konkret i torsdags. Härligt! Sen kommer jag även ha en vecka till senare i sommar. Det låter inte helt fel va?

Revellers toast with beer during the 179th Oktoberfest in Munich September 28, 2012. Millions of beer drinkers from around the world will come to the Bavarian capital for the 179th Oktoberfest, which runs until October 7, 2012. REUTERS/Michaela Rehle (GERMANY - Tags: SOCIETY ENTERTAINMENT)